LearningSpaces – Create and share knowledge!

LearningSpaces is een hoofdsponsor van het SAM event van 2017 dat plaatsvindt op 13 januari 2017. In de tekst hieronder vertelt de organisatie meer over de online learning community ‘LearningSpaces’.

Met LearningSpaces creëer je een eigen online learning community. Het maakt het voor iedere organisatie, groot en klein, mogelijk om op een interactieve en informele manier expertise en ervaringen te delen.

LearningSpaces biedt tal van oplossingen. Op dit moment wordt het al ingezet om inwerktrajecten te verkorten en snel kennis en kunde over verschillende afdelingen of vestigingen te verdelen zonder extra inzet van trainers of docenten. Iedereen is op deze manier snel op de hoogte.

De Software as a Service is ontwikkeld om verder te reiken dan de traditionele vormen van doceren. En om iedereen, ongeacht zijn rol – student, expert, ondernemer en alles hier tussenin – aan te moedigen om zelf kennis te maken en te delen. Het is een platform dat twee-richtingsleren stimuleert, en dat toegankelijk is op élk apparaat.

learningspaces-space

Elke gebruiker kan zijn eigen Spaces maken, waarin hoofdstukken met tekst, foto’s, video’s of bestanden worden opgenomen. Of natuurlijk bestaand materiaal:Embed video’s van YouTube en Vimeo. Plaats een PDF of PowerPoint – allemaal door eenvoudigweg een link te plaatsen.

“Of maak een toets of opdracht en ga de interactie aan!”

Je volgt onderwerpen en nodigt elkaar uit voor Spaces die je interesseren, of deel je Spaces met de rest van de wereld. Het is mogelijk om over bepaalde onderwerpen te discussiëren en deze te volgen in je feed. Gebruikers zien wat anderen doen en leren. En geven zo vorm aan hun eigen ontwikkeling. Voortgang en interactie wordt inzichtelijk bijgehouden op je persoonlijke profiel.

Het gebruik van spelelementen zoals ‘achievements’, reputatie en haalbare doelen motiveert om interactief bezig te zijn, te leren en te delen. Je kunt zelf leerpaden opstellen die door anderen gevolgd kunnen worden. Hiermee versterken we het concept ‘a life long learning’.

Founder en productmanager Hugo Veeger:

“Ik realiseerde me dat er iets moest veranderen toen ik werkcollege gaf aan de universiteit. Er waren korte presentaties in tutorgroepjes, discussies geleid door de studenten zelf, verplichte essays met een hoop feedback en discussie. Maar het interessante was: de studenten gebruikten Facebook en Whatsapp om samen te studeren, en niet het platform van de universiteit.”

Kijk voor meer informatie op de website: www.learningspaces.nl

Of neem contact op met team LearningSpaces:

Iwanna de Jonge

(+31) (0)6 53 59 555 3

iwanna@learningspaces.io